Publicitate

09 noiembrie 2022

Naruto pe mărcile poștale franceze

Naruto este o manga scrisă și desenată începând cu 1999 de Masashi Kishimoto. Protagonistul este orfanul Naruto, al cărui drum va fi lung și presărat cu obstacole pentru a satisface ambiția de a deveni cel mai mare dintre ninja și șeful satului. De la o vârstă fragedă, a fost temut și ocolit de semenii săi pentru că un demon distructiv, sub forma unei vulpi cu nouă cozi, a fost închis în corpul său. În ciuda destinului tragic, el va câștiga treptat stima tuturor, depășind testele cu curaj, perseverență și empatie.
Benzile desenate reprezintă un fenomen global (250 de milioane de exemplare vândute); ținând cititorii în suspans de-a lungul a 72 de volume, precum și difuzarea versiunii animate pe canalele de televiziune. Acest lucru se datorează faptului că adolescenții se identifică cu acest personaj: un copil vesel care nu renunță niciodată, cu o energie și o speranță inepuizabilă.
Administrația poștală franceză a pus în circulație un timbru (30 x 40,85 mm și dantelura de 13 unități) dedicat eroului manga, cu valoarea nominală de 1,16 euro (contravaloarea expedierii unei scrisori cu greutatea de până în 20 de grame pe teritoriul Franței, Monaco, Andora și sectoarele poștale militarizate). Prima zi a emisiunii a fost pe data de 7 octombrie 2022, la Paris, timbrele fiind disponibile spre vânzarea generală începând cu 10 octombrie. Tirajul emisiunii a fost de 705.000 exemplare paginate în minicoli de câte 15 mărci poștale (3 rânduri x 5 coloane). Macheta îi aparține lui Valérie Besser.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate