Publicitate

17 noiembrie 2022

Festivalul Luminilor

O marcă poștală ideală pentru Diwali, adică pentru Festivalul luminilor aparținând ritualurilor tradiționale ale hindușilor, sikhilor, budiștilor, jainilor și altor comunități, a fost emisă și în acest an de Canada pe 6 octombrie 2022 sub forma unei valori permanente (P - echivalentul a 0,92 dolari canadieni).
Anul acesta aniversarea a căzut pe 24 octombrie și a fost sărbătorită timp de cinci zile, perioadă în care mici lămpi cu ulei numite „diya” au fost aprinse în case și temple. De asemenea au fost folosite și artificiile, care semnifică triumful binelui asupra răului, lumina asupra întunericului, cunoașterea asupra ignoranței. Modelele geometrice colorate, numite „rangoli”, au fost create în intrări, sufragerii și terase folosind orez, vopsea, nisip colorat, praf sau petale de flori. Cu prilejul acestei sărbători, familiile și prietenii se reunesc pentru a face schimb de cadouri și pentru a oferi alimente și bunuri celor aflați în nevoie.
Timbrul autoadeziv a fost machetat de către Arthur Grivel de la studioul Paprika și evidențiază două elemente la fel de centrale: „diya” și artificiile. Tirajul a fost 600.000 exemplare paginate în 100.000 de broșuri de șase mărci poștale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate