Publicitate

29 noiembrie 2022

Dublu eveniment filatelic în Maramureș

Plic ocazional realizat de Jurnalul Filatelic.
În cadrul activității cultural-patriotice „TE SALUT, TE RESPECT și TE IUBESC ROMÂNIE”, organizat la Cercul Militar din Baia Mare de către Filiala Maramureș a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, astăzi, 29 noiembrie 2022, începând cu ora 15.00, va fi prezentat un eveniment filatelic.
Primăria comunei Șișești și Asociația „Renașterea Șișeșteană” au solicitat Companiei Naționale „Poșta Română”, aprobarea utilizării, în data de 29 noiembrie 2022, de către Ghișeul postal din Șișești și Oficiul Postal nr. 1 Baia Mare, a două ștampile omagiale realizate cu prilejul Centenarului morții lui Vasile Lucaciu, precum și realizarea unui întreg poștal.
Plic ocazional realizat de Jurnalul Filatelic.
Amprenta acestor ștampile a fost realizată de domnul Samuel Pascariu, student la Universitatea din Iași, fiind omologate de Federația Filatelică Română cu numerele 2497 (Șișești) și 2498 (Baia Mare).
Oficiile poștale autorizate vor utiliza ștampila omagială pentru obliterarea corespondenței, numai în ziua evenimentului.
Întreg poștal realizat de Romfilatelia pentru Poșta Română.
Întregul postal, realizat de Romfilatelia, a fost distribuit la magazinele filatelice și la oficiile poștale în toată țara.
Fiind un moment istoric important, filatelia română, și prin realizările făcute de Jurnalul filatelic, acordă atenția cuvenită Eroului Națiunii Române, contribuind în acest mod la redarea aureolei pe care părintele dr. Vasile Lucaciu a avut-o la anul 1918, fiind unul din artizanii României Întregite, și mai mult decât atât! Trebuie să menționăm faptul că toate aceste manifestări, care au loc în aceste zile, sunt o sinteză a pasiunii, muncii deosebite depusă cu drag, de un OM al Șișeștiului, dl. GAVRIL BABICIU!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate