Publicitate

25 octombrie 2022

Ziua Internațională a Cărții Poștale

De pe meleagurile Canadei am primit o superbă carte poștală realizată cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții Poștale (mulțumesc Adriana încă odată). Vederea de față a fost desemnată câștigătoarea concursului „Ziua Internațională a Cărții Poștale 2022”, iar lucrarea îi aparține franțuzoaicei Pauline Chrétien.

Trimisă prin sistemul Postcrossing, la data de 1 octombrie 2022, cartea poștală a parcurs o distanță de 7.400 km în 20 de zile. Francatura 3P, par avion, este compusă din timbrul cu suprataxă pentru strângerea de fonduri în sprijinul ucrainienilor afectați de ororile războiului, emis pe 7 iulie, despre care am scris în paginile blogului, și două timbre din seria „Ziua Națională pentru Adevăr și Reconciliere” emisă pe 29 septembrie 2022.  

Ziua Națională pentru Adevăr și Reconciliere (Journée nationale de la vérité et de la réconciliation/ National Day For Truth And Reconciliation) este comemorată în Canada pe data de 30 septembrie și este menită să onoreze victimele și supraviețuitorii școlilor rezidențiale pentru indigeni și să provoace o reflecție asupra felului în care acestea au afectat comunitățile indigene. Emisiunea din acest an a fost compusă din patru mărci poștale machetate de Blair Thomson. Lucrările după care au fost realizate cele două timbre din serie care se regăsesc pe vederea primită îi aparțin artiștilor Jackie Traverse (timbrul color) și Gayle Uyagaqi (marca monocromă), după cum îmi mărturisește Adriana în textul corespondenței.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate