Publicitate

06 octombrie 2022

Arta tatuajului în Groenlanda

Pe data de 31 august 2022 a fost pusă în circulație o emisiune filatelică cuprinzând două timbre ca primă parte a unei noi serii care evidenția folosirea tatuajelor ca lucru cultural în Groenlanda.
Când ne gândim astăzi la tatuaje avem un cadru de referință specific, bazat pe ceea ce am văzut în ultimii 50 și ceva de ani. Cu toate acestea, tatuajele tradiționale groenlandeze au o semnificație culturală mai profundă decât ceea ce vedem de obicei.
După cum se vede în timbrele acestei emisiuni filatelice (având nominalele de 3 DKK și 35,50 DKK), tatuajele groenlandeze sunt adesea plasate pe mâini și pe față, iar din punct de vedere istoric, tatuajele au făcut parte dintr-un ritual de trecere de la copilărie la maturitate. Tatuajele erau adesea făcute de mamă, pentru fiică.
Cele două mărci descriu frumos modelele tradiționale care sunt folosite în tatuajele groenlandeze, așa cum sunt văzute pe o pereche de mâini. Cele două timbre fac parte dintr-o coliță, unde fundalul principal este o imagine a unei femei, ale cărei mâini prezintă frumoasele tatuaje. Creațiile aparțin artistul vizual și tatuator Paninnguaq Lind Jensen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate