Publicitate

02 octombrie 2022

Aeronave destinate misiunilor umanitare

Un capitol al aviației mai puțin cunoscut se referă la aeronavele destinate misiunilor umanitare. Cinci dintre ele sunt protagonistele seriei filatelice emise de Belgia pe 29 august 2022 la prețul de 10,45 €.
Machetate de Guillaume Broux și Kris Maes, cele cinci timbre de clasă „2” pentru corespondența internă prezintă următoarele aeronave: Lockheed „C-130H Hercules” (folosit pentru operațiuni de caritate și ajutor general pentru țară), Fairchild „C-119F / G Flying boxcar” (util în ajutorul alimentar pentru parașutism), Westland „Sea king Mk48” (folosit pentru căutarea și salvarea persoanelor în apă sau pentru transportul bolnavilor și grav răniți), Fairchild „Swearingen Merlin III-A” și Percivalul „Pembroke C.51” (destinate celor bolnavi sau prelevării de organe). Pe marginea blocului pe care au fost machetate timbrele, se poate observa un avion Airbus „A400 M” și două ambulanțe.
Pe data de 30 august 2022 în cadrul SummerEXPO, care a avut loc la Baza Forțelor Aeriene Koksijde, a fost înființat un oficiu poștal temporar în elicopterul Sea King. Vizitatorii au putut achiziționa blocurile filatelice de la fața locului și trimite o scrisoare (sau o vedere) celor dragi cu un timbru poștal unic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate