Publicitate

28 octombrie 2022

Egalitate

Criptotimbrele sunt o prezență tot mai populară, iar la prima vedere, o marcă poștală cripto este un timbru perfect normal. Dotat cu gumă și dantelură, este valabil pentru serviciul postal. Principiul de utilizare se bazează pe codul „QR”, care poate fi scanat folosind un smartphone. Rezultatul dezvăluie geamănul digital al timbrului, împreună cu numărul de serie și unul dintre posibilele obiecte de colecție, în acest caz specific patru.
Așa se face că în Liechtenstein, pentru a treia oară, se revine la subiectul „cripto”. Intitulat „Egalitate”, acestă nouă emisiune a fost pusă în circulație pe 9 septembrie 2022 la prețul de 9,00 franci elvețieni. Este posibil să-i verificați autenticitatea și să-l depuneți în „blockchain”. Oferă și câteva funcții, inclusiv un puzzle digital care vă permite să descoperiți Principatul Liechtenstein.
Emisiunea de bază este compusă dintr-o coliță dantelată cu dimensiunile de 110 x 100 mm (dimensiune timbru 32 x 38 mm), un FDC, o maximă filatelică și unui pliant, în ediție limitată (la sfârșitul lunii septembrie am întâlnit produsul la revânzare pe Delcampe la prețul de 145 euro). Isabella Gassner a fost implicată în procesul de machetare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate