Publicitate

23 octombrie 2022

Să fie pace!

Războiul rusesc în Ucraina durează deja de opt luni și, chiar dacă lucrurile par să fie favorabile în aceste clipe pentru Ucraina în acest moment, țara rămâne prinsă într-o invazie rusă, care continuă să provoace pagube imense atât Ucrainei cât și a altor țări europene (în mod indirect) afectate, economic și social, de acest război care pare a nu se mai sfârși.
Ucraina a primit, încă de la început, un sprijin incredibil din partea țărilor din întreaga lume - atât în ​​ceea ce privește ajutorul militar pentru a-și proteja invadatorii, cât și în ceea ce privește ajutorul umanitar pentru evitarea catastrofei. O serie de țări au emis, de asemenea, timbre în sprijinul Ucrainei, unele dintre timbre menite să arate sprijinul pentru lupta ucraineană, iar altele oferind o parte din valoarea timbrului ca sprijin monetar direct pentru Ucraina.
În decursul timpului am prezentat câteva serii de timbre frumoase emise în sprijinul Ucrainei. Revin astăzi cu propunerea Luxemburgului, emisă pe data de 11 mai 2022. Marcile poștale (48 x 32 mm) sunt concepute în culorile ucrainene acum binecunoscute - albastru și galben - și reproduce, pe verticală, cuvântul pace (peace), împreună cu o reprezentare a unui porumbel al păcii în zbor. Simbolismul este foarte clar, iar macheta timbrului este simplă, însă are un mesaj puternic și clar. Toate încasările din vânzarea acestor timbre (cu valorile nominale de 80 de eurocenți și 1,40 euro) au fost donate de „POST Luxembourg” către „LUkraine asbl”, o organizație non-profit care reprezintă comunitatea ucraineană din Luxemburg, pentru a le sprijini în acțiunile lor în favoarea refugiaților din Ucraina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate