Publicitate

22 octombrie 2022

Hipopotamii albi revin pe mărcile poștale finlandeze

Muminele, ciudații hipopotami albi creați de Tove Jansson (1914-2001) care în Finlanda sunt considerați adevărați „eroi” naționali, sunt subiectul a nenumărate emisiuni de mărci poștale din această țară nordică.
După o oarecare absență, pe data de 7 septembrie 2022, aceștia au fost delegați să promoveze lectura și scrierea, printr-o nouă emisiune filatelică. Cele șase timbre, cu valoarea nominală echivalentă expedierii unei corespondențe standard interne, machetate de James Zambra, înfățișează personaje, volume și litere așezate într-o bibliotecă. Seria completă poate fi achiziționată la prețul de 11,70 euro.
Această temă „este perfectă pentru mărcile poștale, deoarece scrisorile și cărțile poștale transmit mesaje și sentimente care sunt transmise autonom de la persoană la persoană. Cred că Moomins pot încuraja și generațiile tinere să citească și să scrie”, a afirmat șeful administrației poștale finalandeze Posti, Tommi Kantola, la momentul lansării emisiunii. Sunt curios dacă demersul va continua și vom avea parte și de următoarele litere ale alfabetului prezentate de îndrăgitele personaje.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate