Publicitate

03 octombrie 2022

Pony cars

Dacă nu ați colecționat până acum timbre cu mașini, seria „pony car” emisă de Statele Unite pe 25 august 2022 este o modalitate excelentă de a începe. La realizarea acestei emisiuni, compusă din cinci mărci poștale cu valoarea nominală „Forever” (echivalentul a 60 de cenți), și-au dat concursul Tom Fritz ca artist (picturile sunt în ulei pe panouri), Zach Bryant ca designer și Greg Breeding ca director artistic.
Între mijlocul și sfârșitul secolului al XX-lea, producătorii americani de autoturisme au început să se adreseze unui segment în creștere rapidă al clientelei lor: șoferii mai tineri. Aceștia au vrut mașini sportive, la prețuri accesibile, care să arate și să se simtă diferit de cele din garajele părinților lor. Astfel, mai mulți producători au lansat modele care se potrivesc acelei descrieri. Editorul revistei „Car life” Dennis Shattuck a fost cel care a inventat termenul „pony car” pentru a descrie mașinile personalizabile care deveneau foarte populare în preajma anului 1964.
Mașinile celebre reproduse pe timbre acestei emisiuni sunt: Ford din 1969 „Mustang boss 302”, Dodge din 1970 „Challenger R/t”, Chevrolet „Camaro Z/28” din 1969, Mercury „Cougar Xr-7 Gt” din 1967 și Amc „Javelin Sst”. din 1969.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate