Publicitate

13 octombrie 2022

Marele Ducat a dedicat un timbru Postcrossing-ului

Chiar și într-o lume din ce în ce mai digitalizată, mulți oameni apreciază să primească corespondență fizică. Nu întâmplător administrația poștală din Luxemburg a dedicat un timbru poștal Postcrossing pe data de 13 septembrie 2022.
Platforma de postcrossing răspunde nevoi membrilor săi să descopere în mod regulat mesaje din toată lumea în propria lor căsuță poștală. Singura condiție este ca destinatarul să devină însuși expeditor, știind faptul că cu cât trimite mai multe cărți poștale, cu atât va primi mai multe.
Cu toate acestea, membri comunității nu se limitează doar la schimba (trimite) cărțile poștale. Adepții organizează întâlniri în toată lumea, uneori în locuri spectaculoase sau în mai multe locații în același timp. Cărțile poștale ale acestor evenimente sunt deosebit de populare printre fani. Marele Ducat are și o comunitate de entuziaști care îi acordă credit: cu cei 650.000 de locuitori, se numără printre cele mai active cincizeci de țări (din punct de vedere al numărului de cărți poștale trimise).
În ceea ce privește timbrul emis, o particularitate o reprezintă faptul că în loc de nominal apare textul „E50g”, iar Stina Fisch a fost implicată în machetarea lui. Tirajul a fost doar de 100.000 de exemplare. Marca poștală a putut fi achiziționată la prețul de 1,40 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate