Publicitate

10 octombrie 2022

Regii României Mari

Consecventă misiunii sale de promovare a valorilor istoriei naționale, Romfilatelia, în colaborare cu Biblioteca Academiei Române, Patriarhia Română, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Muzeul Național de Istorie a României și Arhivele Naționale ale României, aduce un meritat și prețios omagiu celor doi monarhi ai României Mari, Regele Ferdinand I și Regina Maria, dedicându-le emisiunea de mărci poștale „Regii României Mari. Centenarul Încoronării” (LP #2389).
Emisiunea, machetată de Mihail Vămășescu, alcătuită din patru mărci poștale (48 x 33 mm), o coliță dantelată (95 x 160 mm) și un plic prima zi (275 exemplare), va fi introdusă în circulație marți, 11 octombrie 2022, la Iași, capitală istorică a României între anii 1916 și 1918, locul în care s-au înregistrat și primele hotărâri și documente istorice de aducere în granițele României Mari a celor dintâi ținuturi românești care au inaugurat Reîntregirea Țării.
Pe cele patru timbre ale emisiunii, cu valorile nominale de 2,70 Lei, 3,90 Lei, 10,50 Lei și 16 Lei sunt ilustrate portretele regilor încoronați Ferdinand I și Regina Maria, alături de coroanele lor, sau în pereche, precum și Catedrala Reîntregirii, de la Alba Iulia.
Pe fundalul coliței dantelate, cu valoarea nominală de 32 Lei, este redată Proclamația prezentată de Regele Ferdinand I, cu ocazia ceremonialului Încoronării de la 15 octombrie 1922.
Emisiunea este completată de un album filatelic de colecție (273 exemplare), în ediție limitată și de un set de patru cărți poștale maxime (245 seturi), pentru pasionații de maximafilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate