Publicitate

24 octombrie 2022

Solidaritate față de Ucraina

Continuăm seria de timbre dedicată solidarității față de Ucraina emise de diferite state ale lumii. Chiar dacă majoritatea dintre ele au un caracter semi-poștal declarat în momentul punerii în circulație, sunt curios câte dintre aceste timbre au ajuns să circule efectiv poștal în ultima jumătate de an. Dacă aveți informații despre asemenea circulații, le puteți menționa într-un comentariu, iar eventualele fotografii (cu coresponența personală francată cu astfel de timbre) le puteți încărca (dacă doriți) pe pagina de facebook aferentă blogului nostru.
Emisiunea pe care v-o prezint astăzi a fost emisă în Lituania pe data de 6 mai 2022, iar timbrul înfățișează doi oameni în culorile tipice ucrainene îmbrățișându-se. Fundalul este păstrat în tonuri estompate, pentru a se asigura că accentul este pus pe cele două persoane din față. Marca poștală este emisă sub denumirea Apărătorii Europei, în semn de recunoaștere a rolului mai mare pe care îl are războiul din Ucraina, în formarea viitorului Europei.
Timbrul are o suprataxă de 1 euro, care este donat organizației Blue/Yellow, care sprijină cu ajutor forțele armate ucrainene, încă de la începutul invaziei ruse. A fost machetat de către Eglė Kirlytė și tipărit într-un tiraj de 40.000 de exemplare. Emisiunea este compusă și dintr-un bloc filatelic (10.000 exemplare) care conține 4 mărci și două vignete decorative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate