Publicitate

10 octombrie 2022

Stațiuni balneare europene

Știți care sunt marile orașe balneare ale Europei? Un sit al Patrimoniului Mondial include unsprezece centre istorice celebre situate în șapte țări (Austria, Belgia, Franța, Germania, Italia, Regatul Unit, Cehia). Împreună, ele constituie o „proprietate” înregistrată pe lista Unesco la 24 iulie 2021 ca serie transnațională. Aceste medii reprezintă „un fenomen cultural unic care a atins apogeul în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, precum și un anumit tip și formă urbană”.
Aceste concepte, exprimate de Administrația Poștală a Națiunilor Unite, servesc la realizarea emisiunii filatelice puse în circulație pe data de 9 septembrie 2022. Ea se compune din șase timbre (50 mm x 35 mm), dintre care una, cea cu valoarea nominală de 1,40 dolari SUA, care este dedicată lui Montecatini Terme (Pistoia).
Celelalte centre prezentate în seria filatelică sunt: ​​Karlovy Vary (Cehia, cu valoarea nominală de 0,60 USD); Spa (Belgia, 1,10 franci elvețieni), Vichy (Franța, 1,50), Baden-Baden (Germania, 1,00 euro), Baden bei Wien (Austria, 1,80 euro). Pe lângă foile de douăzeci de exemplare identice, există cele trei broșuri care în total sunt 36,02 dolari. Imaginile fotografice au fost prelucrate de Rorie Katz.
Timbrele au fost paginate în coli de câte 20 de mărci poștale (5 rânduri x 4 coloane) și prezintă o dantelură de 14½ x 14¼. Ele au fost lansate simultan în New York, Geneva și Viena, în fiecare din aceste locații existând diponibilă ștampila „prima zi” a emisiunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate