Publicitate

15 iulie 2022

Ziua Mărcii Poştale Românești

Cu ocazia „Zilei Mărcii Poştale Românești” 2022, Romfilatelia, pune la dispoziţia publicului larg şi a colecţionarilor pasionaţi, o emisiune aniversară, în premieră filatelică națională, dedicată Poştei Române şi Fabricii de Timbre, care înscriu 160 şi respectiv 150 de ani de la înfiinţare. Emisiunea, machetată de Mihail Vămășescu, prezentată sub titlul generic „Ziua Mărcii Poştale Românești. Evenimente” (LP #2377) a fost realizată în colaborare cu Arhivele Naționale ale României și Regia Autonomă Monitorul Oficial. Ea a fost introdusă în circulaţie, în cadrul ceremoniei de lansare ce a avut loc în Amfiteatrul Ion H. Rădulescu, din incinta Bibliotecii Academiei Române, vineri, 15 iulie 2022.
Marca poştală cu valoarea nominală de 6,50 lei şi coliţa filatelică (cu valoarea mărcii poştale de 32 lei) sunt dedicate Poştei Române. În compoziţia grafică a celor două piese filatelice se regăsesc Palatul Poştelor, aşa cum se prezenta în anul 1906, portretul semnatarului Decretului de Înfiinţare, Al. Ioan Cuza şi facsimilul Decretului nr. 527 (1 august 1862), prin care se dispunea unificarea administraţiilor poştale din cele două Principate.
Marca poştală cu valoarea nominală de 16 lei prezintă sediul actual al Fabricii de Timbre (construit în anul 1924) şi primul timbru cu valoare nominală de 1 1⁄2 bani, aparţinând primei emisiuni de timbre româneşti tipărită în Fabrica de Timbre.
Timbrele au dimensiunea de 48 x 33 mm, iar colița dantelată are dimensiunea de 104 x 161 mm.
În plus, colecționarii regăsesc în cadrul emisiunii, un bloc special de două timbre nedantelate și un plic suvenir (premieră filatelică națională) în cadrul albumului filatelic realizat într-un tiraj limitat de 281 exemplare. Emisiunea este însoțită și de un FDC (195 plicuri) numerotat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate