Publicitate

02 iulie 2022

De la Cluj vine schimbarea

În urma eforturilor comune ale reprezentanților comisiilor astrofilatelice a mai multor țări printre care România, reprezentată cu onoare de domnul Alec Bartos, noul document „Guidelines for Judging Astrophilatelic Exhibit” a fost aprobat, în cele din urmă, de FIP. El poate fi consultat pe adresa de internet a federației: https://astrophilately.f-i-p.ch/regulations-2/.
La următorul congres care va avea loc la Jakarta (INDONESIA 2022 4 - 9 August 2022- World Stamp Championship. FIP Patronage, FIAP Auspices. https://indonesia2022.id/) în cadrul ședinței comisiei de astrofilatelie se va supune votului „SCHIMBAREA «SECȚIUNII» ASTROFILATICE ÎN «COMISIE»” ÎN ARTICOLUL 4.2 DIN „ORIENTĂRI PENTRU ATRIBUȚII ȘI REGULAMENTE PENTRU SECȚIUNEA COMISIEI FILATELICE A FIP”  - pentru conformitate: (CHANGE OF ASTROPHILATELY ‘SECTION’ TO ‘COMMISSION’ IN ARTICLE 4.2 OF “GUIDELINES FOR THE DUTIES AND REGULATIONS FOR THE PHILATELIC COMMISSIONS  SECTION OF THE FIP).
Alec Bartos va susține această moțiune fiind unul dintre artizanii și promotorii ei împreună cu colegii astrofilateliști din mai multe țări. Pentru acesta, având în vedere că nu are posibilitatea de a participa personal, îi va oferi proxi-ul domnului Alexandru Bartoc pentru a reprezenta comisia de astrofilatelie a FFR și a vota în favoarea moțiunii.
Dl. Bartos face un apel, și prin intermediul nostru, către cei care sunt interesați să cunoască mai multe despre astrofilatelie, au exponate tematice cosmos și vor să afle cum le pot dezvolta într-unul astrofilatelic, sunt curioși de orice subiect legat de astrofilatelie etc, să îl contacteze (prin intermediul site-ului http://alecbartos.com/) fără rețineri. Promite că va sta la dispozițiea tuturor cu cea mai mare și sinceră deschidere!
Totodată, pentru această vară și-a propus să fac un „referendum” al colecționarilor temei cosmos și a celor ce au (personal sau în posesie) exponate tematice cosmos sau astrofilatelice. După cum probabil știti, la Cluj se va organiza, în perioada 26-31 octombrie 2022, expoziția „100 de ani de activitate filatelică organizată clujeană”. Pentru acest eveniment și-a propus să adune cât mai multe exponate cosmos/ astrofilatelie. Dacă vor fi persoane interesate, Alec va putea organiza și un mic simpozion astrofilatelic în cadrul căruia ar fi posibilă o prezentare a ultimelor noutăți în domeniu urmate de discuții (libere) în acest domeniu. Invit, încă odată, toți astrofilateliștii, să ia legătura cu acest om minunat, machetator al unor frumoase mărci poștale și promotor al filateliei românești peste hotare (și nu numai).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate