Publicitate

29 iulie 2022

Colibri

Romfilatelia, în colaborare cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, a introdus în circulație vineri, 29 iulie 2022, o nouă emisiune filatelică sub genericul „Colibri” (LP #2379). Colecționarii tematicii Faună sunt invitați astfel în lumea mirifică a celor mai mici păsări din lume, care în ciuda dimensiunilor reduse, sunt extrem de rapide și inteligente.
Emisiunea, machetată de Răzvan Popescu, include patru mărci poștale (33 x 24 mm), patru minicoli (156 x 74 mm), un plic „prima zi” (190 exemplare) și pentru pasionații de maximafilie, un set de patru cărți poștale maxime diferite (186 seturi).
Colibri cu guler rubin (Archilochus colubris), reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei, este o specie de colibri care cuibărește în Canada și estul Americii de Nord și iernează în America Centrală. Colibriul albină (Calypte helenae), redat pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 lei, este o specie endemică arhipelagului cubanez. Colibriul gigant (Pantagona gigas), ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 10 lei, este o specie răspândită în estul Americii de Sud. Colibriul lui Allen (Selasphorus sasin), redat pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei, este una dintre cele șapte specii din genul Selasphorus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate