Publicitate

28 iulie 2022

Mirajul euro-asiatic

Canalul Bosfor din Istanbul unește Marea Neagră de Marea Marmara și continentul european de cel asiatic. Bosforul este un canal care te poate captiva cu legendele sale. Un tur al apelor sale este esențial, un mod de a descoperi Istanbulul dintr-un alt punct de vedere, apreciindu-i frumusețea. Printre atracții putem enumera: palate, piețe și locuri sugestive.
Bosforul a avut întotdeauna o importanță comercială și strategică. Deja în secolul al V-lea î.Hr. Atena a menținut relații excelente cu orașele care controlau strâmtoarea, inclusiv Bizanțul, colonia Megara. Pentru avantaje comerciale și de poziție, Constantin I a decis să întemeieze Constantinopolul, noua capitală a imperiului care a continuat să fie unul dintre cele mai populate orașe chiar și în Evul Mediu. În secolul al XV-lea orașul a fost cucerit de turci care au întărit strâmtoarea cu două fortificații de ambele părți. Controlul Bosforului a continuat să fie în centrul diferitelor conflicte din epoca modernă.
Canalul are o lungime de aproximativ 30 km, cu o lățime maximă de 3.700 metri la intrarea nordică, o lățime minimă de 700 metri între Kandilli și Așiyan și una de 750 metri între Anadoluhisarı și Rumelihisarı. Adâncimea apei variază între 36 și 124 de metri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate