Publicitate

21 iulie 2022

Rațe și gâște sălbatice

Stârnind dintotdeauna fascinaţia oamenilor, atât prin colorit, cât şi prin simbolistica întoarcerii în perioada caldă, speciile extrem de variate de raţe şi gâşte sălbatice, adaptate la habitate diverse, sunt în continuare de interes major pentru vânători, ornitologi şi observatorii de păsări.
Romfilatelia, în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, a pus în circulație joi, 21 iulie 2022, emisiunea de mărci poștale cu o tematică apreciată de colecționari și de public, în general, intitulată generic: „Rațe și gâște sălbatice” (LP #2378). Emisiunea, machetată de George Ursachi, este alcătuită din patru mărci poștale (48 x 33 mm), o coliță dantelată (96 x 86 mm), un plic „prima zi” (205 exemplare) și un set de cărți poștale maxime (201 seturi) pentru pasionații de maximafilie.
În cadrul timbrelor emisiunii sunt redate următoarele specii: raţa roşie (având valoarea nominală de 2,00 lei), gâsca canadiană (având valoarea nominală de 4,00 lei), eiderul (având valoarea nominală de 10,00 lei) și raţa de pădure (având valoarea nominală de 16,00 lei). Pe coliţă este ilustrată gâsca lui Magellan (având valoarea nominală de 32,00 lei), iar pe plicul „prima zi”, se regăseşte imaginea unei gâşte de vară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate