Publicitate

23 iunie 2022

Specii invazive

O nouă emisiune filatelică dedicată tematicii Floră, având ca titlu generic „Specii invazive” va fi introdusă în circulație vineri, 24 iunie 2022. Imaginile reproduse pe mărcile poștale aparțin plantelor care se regăsesc în afara ariei lor naturale de răspândire, având un efect dăunător asupra ecosistemului în care își găsesc un nou mediu de reproducere și înmulțire.

Mărcile poștale ale emisiunii prezintă cinci specii invazive:
Pontederia crassipes Mart. (Zambila de apă), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 3 lei (contravaloarea unei corespondențe interne neprioritare cu greutatea cuprinsă 
între 100 și 500 de grame), este o plantă originară din zona tropicală și subtropicală a Americii de Sud, preferată în întreaga lume ca plantă ornamentală, datorită florilor asemănătoare cu cele ale zambilelor.
Heracleum mantegazzianum Sommier & Levier (Crucea pământului), reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 lei (contravaloarea unei corespondențe externe neprioritare cu greutatea de până în 50 de grame), este o plantă erbacee, perenă, monocarpică, provenită din Caucaz.
Elodea nuttallii (Planch.) H.St.John (Ciuma apelor cu frunze înguste), redată pe timbrul cu valoarea nominală de 10 lei (contravaloarea unei corespondențe externe prioritare cu greutatea de până în 50 de grame), este o plantă erbacee, perenă, acvatică submersă. Tulpina este subțire și ramificată, iar frunzele sunt scurte, înguste, de culoare verde pal.
Baccharis halimifolia Moench (Mirt de mare), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei (contravaloarea serviciului recomandat extern), este o specie nord-americană de arbuști din familia Asteraceae.
Lysichiton americanus Hultén & H.St. John, cu denumirea populară „Felinarul mlaștinii”, redată pe plicul „prima zi” a emisiunii, este o plantă erbacee perenă care face parte din familia Araceae.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate