Publicitate

02 iunie 2022

Inamicul tumorilor, diabetului și hipertensiunii

Cu siguranță mulți dintre voi ați mâncat fructele de dud în copilărie când mergeați în vacanță la bunici, dar atunci nu aveați habar cât de benefice sunt pentru organismul nostru.
Dudul alb are o viață scurtă, însă crește rapid. Este un copac de dimensiuni medii, care crește până la 10–20 m. Specia este nativă din nordul Chinei și este larg cultivată și naturalizată în altă parte. În România, dudul alb este foarte răspândit la câmpie și la deal, dar este cultivat și de-a lungul drumurilor.
Unii dintre compușii aflați în dude ajuta la încetinirea descompunerii zahărului din intestine, ceea ce duce la un nivel stabil de zahăr în sânge. Dudele albe conțin cantități bogate de vitamina C, caroten, pectină, fibre, zahăr invert și rășină (un ingredient folosit pentru tratarea de amigdalită).
Aceste fructe micuțe mai conțin și antioxidanți care pot reduce tensiunea arterială și previn bolile de inimă. Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea din Texas, dudele albe sunt bogate în resveratrol, un fenol valoros în tratamentul mai multor tipuri de cancer și al bolilor de inimă.
Deși dudul alb ajută în tratarea multor boli, capacitatea sa de a reduce zahărul din sânge este considerată cea mai bună. Nivelurile ridicate de zahăr din sânge sunt asociate cu diabetul zaharat, inflamațiile și obezitatea. Din fericire pentru noi această plantă poate scădea nivelul de zahăr și astfel previne instalarea acestor boli grave.
Ceaiul din frunze de dud este renumit pentru tratarea bolilor de ficat, durerilor reumatice și în ameliorarea diabetului. Faceți o infuzie din 2 lingurițe de frunze mărunțite și 250 ml de apă clocotită. Se consuma 2-3 căni pe zi. Acest ceai este indicat și în diaree, gastrită și ulcer gastric și duodenal.
Fruzele de dud au o acțiune favorabilă asupra mușchiului inimii, acționând direct asupra terminațiilor nervoase. Un studiu realizat în Japonia a demonstrat că frunzele de dud pot ajuta la scăderea colesterolului și reduc riscul de acumulare a plăcilor în artere. Pentru sănătatea inimii tale încearcă un ceai din frunze de dud alb.
În combinație cu cuișoarele, dudele calmează durerile de dinți.
Frunzele de dud pot fi cea mai bună variantă și în ceea ce privește unele probleme ale pielii, cum ar fi semne lăsate de acnee sau roșeață. Totodată ajută la întinerirea pielii pentru a o face mai luminoasă și o tratează pe cea uscată și sensibilă. Detoxifică pielea, lăsând-o moale și strălucitoare.
200 de grame de dude (fructe) consumate dimineață pe stomacul gol îți detoxifică organismul în 10 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate