Publicitate

19 iunie 2022

Peștii din apele groenlandeze

Pe 31 mai 2022 administrația poștală a Groenlandei a pus în circulație cea de a V-a emisiune dedicată faunei locale marine. Cele două timbre înfățișează fiecare câte o specie de pește care trăiește în apele groenlandeze. Prima marcă poștală înfățișează peștele lanternă de ghețar, care este un pește mic care se hrănește în principal cu krill și, odată cu abundența populației sale, joacă un rol vital ca sursă de hrană pentru peștii mai mari. Trăiește la adâncime de până la 1500 de metri, dar înoată mai aproape de suprafață noaptea și în adâncime ziua.
Al doilea timbru înfățișează codul polar. Această specie de pește este prezent în tot nordul și se găsește de-a lungul întregului țărm groenlandez, precum și în apropierea derivării. Codul polar se distinge de alte specii de cod, prin distanța dintre aripioare.
Cele două timbre sunt disponibile ca set dar au fost emise și sub formă de bloc-suvenir, unde mărcile poștale sunt așezate pe o priveliște frumoasă a oceanului cu un aisberg maiestuos în fundal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate