Publicitate

23 iunie 2022

Expoziția Națională de Filatelie „Filex Transsilvanica” 2022

Expoziţia Naţională de filatelie FILEX TRANSSILVANICA ed. XXIX-a - „CENTENARUL ÎNCORONĂRII REGELUI FERDINAND I şi a REGINEI MARIA” este organizată de către Asociația Filateliștilor din județul Bistriţa-Năsăud cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistriţa, Primăria Năsăud, în colaborare cu Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa, Muzeul Grăniceresc Năsăudean şi ASTRA – Despărţământul Năsăud.

Expoziția va avea loc în perioada 19-23 octombrie 2022, în următoarele locaţii: Centrul de Documentare şi Expoziţii - Pietonal - Bistriţa, Casa cu Lei - str. Titulescu - Bistriţa și Muzeul Grăniceresc Năsăudean - Năsăud. Programată iniţial în perioada 8-14 august, evenimentul a fost amânat pentru a nu se suprapune cu expoziţia de la Jakarta dar şi pentru a se putea folosi emisiunea de mărci poştale programată pentru luna octombrie, cu aceeaşi temă.
Expoziția este rezervată membrilor asociațiilor filatelice din întreaga țară cu exponate care au
obținut cel puțin diplomă în rang de medalie de argint la o expoziție interjudețeană sau națională.
În clasa de competiție expozanții pot participa cu maxim două exponate. Sunt admise în competiție și exponate în premieră pe baza unei recomandări scrise din partea Asociației al cărei membru este expozantul, care să confirme calitatea exponatului respectiv.
Participarea se va solicita în scris, printr-o cerere tip, pusă la dispoziţie de către organizatori, cu viza asociaţiei din care face parte expozantul.
Clasele de participare din acest an sunt:
CLASA DE ONOARE, la care pot participa exponate care au obținut medalii de aur în ultimii 5 ani la expoziții internaționale, sau care au fost invitate în mod special de către Comitetul de organizare;
CLASA HORS CONCOURS, pentru exponate aparținând membrilor din juriu și membrilor familiilor acestora sau exponate pentru care s-a solicitat expres această opțiune;
CLASA COMPETIȚIE, atât maturi cât și tineret, la care se pot înscrie exponate de: a) Istorie poştală, b) Filatelie, c) Maximafilie, d) Cartofilie, e) Întreguri poştale, f) Open, g) O faţă de panou – Se vor accepta doar exponate cu tematica „Regalitate” și h) Literatură filatelică.
Exponatele trebuie să ajungă la Comitetul de organizare până în 14 octombrie 2022, la următoarea adresă poștală: ASOCIAŢIA FILATELICĂ „BISTRIŢEANA”, Str. DORNEI, nr. 21, Bistriţa, jud. Bistriţa-Năsăud, cod poştal 420032.
Regulamentul expoziției poate fi consultat pe site-ul Federației Filatelice Române. Relații suplimentare se pot obține de la: BUTNARIU Bogdan - telefon 0744 / 773.173 - e-mail: butnariubogdan@yahoo.com și/sau STANCU Ion – telefon 0744 / 526.713 - e-mail: stancuion62@gmail.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate