Publicitate

15 februarie 2023

Obiectivele culturale ale Timișoarei: Catedrala Mitropolitană Ortodoxă

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Timișoara este o catedrală ortodoxă importantă din România. Ea este situată în centrul orașului Timișoara, fiind unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale și religioase ale orașului. Catedrala a fost construită în perioada 1936-1940, în stil brâncovenesc, după planurile arhitectului Victor Vlad Delamarina.
Catedrala Mitropolitană din Timișoara este sediul Mitropoliei Banatului, una dintre cele mai importante eparhii ortodoxe din România. În interiorul catedralei se află multe lucrări artistice valoroase, inclusiv fresce, icoane și vitralii, precum și o colecție impresionantă de cărți vechi și manuscrise.
Pe lângă importanța sa religioasă, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Timișoara este și un important punct de atracție turistică, fiind vizitată anual de un mare număr de turiști din întreaga lume.
Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița au inclus planul lor de activități din acest an mai multe evenimente dedicate evenimentului „Timișoara: Capitala Europeană a Culturii, 2023”, despre care am amintit la începutul anului într-o postare de pe blogului nostru. Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Timișoara a fost subiectul ales pentru luna februarie, când în data de 9 au fost puse la dispoziția iubitorilor de filatelie, un plic ocazional și o ștampilă specială. Îi mulțumesc și pe această cale domnului Erwin Josef Ţigla pentru exemplarul trimis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate