Publicitate

01 februarie 2023

Centenarul Palatului Cercului Militar Național

Continuând seria tematicilor dedicate edificiilor cu valoare de simbol ale României, Romfilatelia, în colaborare cu Cercul Militar Național, introduce în circulație joi, 2 februarie 2023 emisiunea de mărci poștale Centenarul Palatului Cercului Militar Național (LP #2403), alcătuită din 4 timbre (48 x 33 mm), un bloc de 4 timbre dantelate (110 x 158 mm) și un plic prima zi (161 de exemplare).
Machetate de Mihail Vămășescu, pe timbrul cu valoarea nominală de 2,30 lei (contravaloarea unui imprimat intern cu greutatea cuprinsă între 100 și 500 de grame) este reprezentată clădirea Cercului Militar Național, pe cel cu valoarea nominală de 3 lei (contravaloarea unei scrisori neprioritare expediate intern cu greutatea cuprinsă între 50 și 100 de grame) este redată intrarea principală a Palatului (din str. Constantin Mille, fostă Sărindar), pe marca cu nominalul de 9 lei (contravaloarea unei scrisori neprioritare expediate extern cu greutatea cuprinsă între 50 și 100 de grame) este ilustrează pictura „Gornistul” ce poartă semnătura lui Bella Kromer, iar pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei (contravaloarea unei scrisori prioritare expediate extern cu greutatea cuprinsă între 100 și 500 de grame) sunt reprezentate două perechi de cariatide și atlanți care străjuiesc extremitățile Sălii de Marmură.
Blocul de 4 timbre dantelate redă clădirea Cercului Militar Național, preluată dintr-o imagine de epocă. Ilustrația evidențiază latura dinspre Bulevardul Regina Elisabeta unde se poate observa și un tramvai urmat de o mașină de epocă.
Pe plicul prima zi este reprodusă ștampila prima zi a emisiunii în care este înscrisă sigla-emblemă a Cercului Militar, alături de imaginea arhitecturii monumentului istoric dedicat, încă de la început, solemnităților militare.
Pentru francarea corespondenței, Compania Națională Poșta Română a achiziționat câte 8.000 de timbre cu nominalele de 2,30 lei și 3 lei, respectiv câte 1.600 de mărci poștale cu nominalele de 9 și 19,50 lei. (Sursa: Romfilatelia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate