Publicitate

19 februarie 2023

Ce timbre ne vor oferi britanicii de la Royal Mail în 2023

În ediția din 23 ianuarie a revistei „Linn’s” a fost publicat prima variantă a planului editorial cuprinzând timbrele comemorative pe care Royal Mail din Marea Britanie intenționează să le lanseze în anul 2023.
Până astăzi au văzut deja lumina tiparului 12 timbre în onoarea trupei de heavy metal Iron Maiden, puse în circulație pe 12 ianuarie, și o emisiune dedicată echipei de supereroi Marvel Comics „X-men”, lansată zilele trecute, mai exact pe 16 februarie.
În ceea ce privește emisiunile viitoare, Royal Mail ne promite pe 9 martie o emisiunie filatelică dedicată trenului expres de pasageri Flying Scotsman, iar pe 23 martie o serie cu flori.
Emisiunea programată pentru 13 aprilie este intitulată „Legenda lui Robin Hood”, făcând referire la un serial de televiziune din 1975 de la BBC.
Prima dintre cele două serii de timbre din luna mai va comemora noua domnie a regelui Carol al III-lea. Data de 6 mai coincide cu încoronarea regelui.
Lansarea din 17 mai va celebra „Blackadder”, sitcomul BBC care a început acum 40 de ani, în 1983, și a durat până în 1989.
Royal Mail va emite pe 8 iunie o emisiune filatelică dedicată un joc de război în miniatură jucat pe un model de masă al unui câmp de luptă intitulat „Warhammer”. Jocul este deosebit de popular în Regatul Unit.
Emisiunea așteptată pe 22 iunie se numește „Windrush: 75 Years” și se referă la emigrarea oamenilor din țările Caraibe în Regatul Unit între 1948 și 1971.
River Wildlife va fi prezentată într-o serie de mărci poștale programată pentru 13 iulie.
Cea de-a 40-a aniversare a Discworld, o serie de cărți fantasy de benzi desenate de Terry Pratchett publicată între 1983 și 2015, va fi marcată într-o emisiune care urmează să apară pe 10 august.
Subiectul emisiunii programată pentru 5 septembrie nu a fost încă anunțat, însă pe 21 septembrie Royal Mail o va celebra pe cântăreața galeză Dame Shirley Bassey.
„Harry Potter” va fi subiectul unei emisiuni filatelice programată pentru data de 19 octombrie. Royal Mail a comemorat anterior cărțile Harry Potter pe un set de timbre în 2007 (Scott 2479-2491) și personaje din filmele „Harry Potter” într-o emisiune apărută în 2018 (Scott 3780-3791).
Royal Mail își va emite timbrele de Crăciun pe 2 noiembrie.
Trebuie subliniat faptul că acest program este provizoriu și poate fi modificat. Voi încerca să vă țin la curent și cu noutățile din Regat, precum și cu eventualele modificări ale planului editorial. (Sursa: Linn’s Stamp News)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate