Publicitate

15 februarie 2023

Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii

Romfilatelia a planificat să lanseze pe data de 17 februarie 2023 emisiunea de mărci poștale intitulată „Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”. Compusă din 4 timbre, o coliță dantelată și 2 plicuri prima zi, prezenta serie filatelică are ca scop să evidențieze rolul cultural al orașului Timișoara în acest an, perioadă în care poartă titlul onorific de „capitală culturală europeană”.
Timișoara a avut o istorie tumultuoasă și a devenit parte a României în anul 1918 după Marea Unire. Orașul este văzut ca un simbol al culturii europene și a înregistrat numeroase premiere în domenii diverse. Sloganul campaniei din acest an este „Luminează orașul prin tine!” și călătoria transformătoare este împărțită în trei teritorii principale: teritoriul oamenilor, teritoriul locurilor și teritoriul conexiunilor.
Emisiunea de mărci poștale a ales câteva edificii simbolice ale orașului Timișoara, inclusiv Catedrala Mitropolitană Ortodoxă (pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei - contravaloarea serviciului recomandat intern), Domul Romano-Catolic (pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei - contravaloarea unui imprimat intern cu greutatea cuprinsă între 50 și 100 de grame), Castelul de Apă din Iosefin (pe timbrul cu valoarea nominală de 11 lei - contravaloarea serviciului recomandat extern și a unei corespondențe prioritare externe cu greutatea de până în 50 de grame) și Palatul Culturii (pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei - contravaloarea unei corespondențe prioritare externe cu greutatea cuprinsă între 100 și 500 de grame). Pe timbrul coliței dantelate, având valoarea nominală de 34 lei (contravaloarea unei corespondențe prioritare externe cu greutatea cuprinsă între 500 și 1.000 de grame), este reprodusă imaginea Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Piața Victoriei. Romfilatelia a mulțumit Primăriei Timișoara pentru sprijinul documentar și fotografic acordat în crearea acestei emisiuni de mărci poștale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate