Publicitate

04 februarie 2023

Sănătate și longevitate

Seria dedicată „Anului iepurelui” de către Jersey, pusă în circulație pe data de 5 ianuarie 2023, se compune dintr-o marcă poștală (paginată în pachete de zece unități - două rânduri a câte cinci timbre) și o coliță dantelată. Timbrul (36 x 36 mm) are valoarea nominală de 98 pence iar colița (125 x 95 mm) de 3,00 lire. Ca o particularitate, acestea sunt primele mărci poștale locale care poartă simbolul regelui Carol al III-lea.

Machetată de către Wang Huming de la China Post, emisiunea constituie a opta etapă din cele douăsprezece programate dedicate Anului Nou Lunar. Este cea mai importantă sărbătoare a calendarului estic, sărbătorită de multe comunități din întreaga lume, și reprezintă momentul în care familiile se reunesc.
Imaginea rozătoarei simbolizează sănătatea și longevitatea, fiind asociată pe timbrul coliței împreună cu o varză chinezească (foarte apreciată pentru că, istoric, era una dintre puținele legume disponibile iarna) cu greier deasupra (care simbolizează momentele de fericire și relaxare).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate