Publicitate

07 februarie 2023

Între cer și pământ

Fotometeorul sau curcubeul este un fenomen optic care are loc pe cer, vizibil în direcția opusă soarelui atunci când strălucește în timpul ploii. Rezultatul este un arc colorat cu un gradient continuu de culori de la roșu la exterior declinând în galben, verde, albastru și violet.
Douăsprezece mărci poștale dedicate fotografiilor cu fotometeori, realizate în tot atâtea țări, fac parte din emisiunea lansată de Franța pe 6 ianuarie 2023 la Paris, ele găsindu-se la oficiile poștale din toată țara începând cu data de 9 ianuarie. Timbrele (38 x 24 mm), autoadezive, pentru o scrisoare „verde” (1,16 euro) sunt paginate într-o broșură cu dimensiunile de 256 x 54 mm. Tirajul emisiunii a fost de 4 milioane de timbre.
Subiectul emisiunii este „Între cer și pământ” și și-a dorit să propună imagini cu curcubee din cât mai multe țări (Italia, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Islanda, Polinezia Franceză, Polonia, Marea Britanie, Africa de Sud, Thailanda și Zimbabwe). Machetele au fost realizate de către Agenția Huitième Jour.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate