Publicitate

26 februarie 2023

Experiența naturii

Pe 2 ianuarie 2023, PostNL a pus în circulație prima emisiune de timbre din acest an. Seria intitulată „Experience nature – Marker Wadden” reprezintă, de fapt, o coală (122 x 170 mm) de zece timbre (fiecare cu dimensiunea de 40 x 30 mm) în zece modele diferite cu valoarea nominală „1” (echivalentul a 1,01 euro la data punerii în circulație), tarif valabil pentru corespondența cu o greutate de până în 20 de grame cu destinația Țărilor de Jos. O coală de zece timbre putea fi achiziționată la prețul de 10,10 EUR.
Emisiunea face parte din seria multianuală „Experiența naturii 2021-2023”. În serie, în fiecare an sunt emise câte patru coli cu timbre, fiecare cuprinzând zece mărci poștale diferite. Timbrele prezintă imagini cu plante și animale din rezervațiile naturale olandeze unice din întreaga țară. În 2023, este rândul provinciilor Flevoland, Friesland, Overijssel și Noord-Brabant.
Cei zece rezidenți ai rezervației naturale prezentate pe timbrele „Experience nature – Marker Wadden” sunt: lebăda mută, papura, lingurița eurasiatică, iarba de marram, ploverul mic inelat sau prundărașul gulerat mic cum este cunoscut la noi, pițigoiul de stuf, sternul comun sau chira de baltă, merlanul sau smeltul european, lăcusta comună sau grelușelul pătat și cătina albă. Imaginea timbrelor este completată de flora și fauna tipică pentru această zonă. Acestea sunt prezentate într-un strat grafic separat, sub formă de imagini monocrome: iarbă de marram (sus stânga și dreapta), mucoș cu barbă (sus centru), șternă comună (centru stânga), lebădă mută (centru dreapta), râme (centru), râme (centru și dreapta), cătină (stânga jos) și ploveril inelat (dreapta jos).
Tirajul emisiunii a fost de 285.000 serii complete. (Surse: WOPA+ și Colnect)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate