Publicitate

30 august 2022

Telefoane

Indispensabil astăzi, telefonul a avut nevoie de un inventator, inginer și om de știință care să continue pasiunile bunicului și tatălui său pentru fonetică, tehnica vorbirii și glasul uman. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Alexander Graham Bell, cel care a primit primul patent pentru inventarea telefonului, în anul 1876.
În omagierea inventatorului telefonului, Romfilatelia continuă seria emisiunilor de mărci poștale „Colecții românești”, cu tematica Telefoane (LP #2381), pusă în circulație pe data de 16 august 2022.
Emisiunea, machetată de către Ion Chirescu, este alcătuită din șase timbre (36 x 36 mm), o coliță dantelată (94 x 94 mm), un set de două plicuri prima zi (195 de seturi) și o mapă filatelică pentru colecționari (tiraj 176 exemplare). În cadrul timbrelor emisiunii sunt ilustrate următoarele telefoane: telefonul Butterstamp (redat pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei), telefonul de masă (redat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei) sau birou Tunnan (Butoi), telefonul de masă Râșniță de cafea (redat pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei), telefonul de masă cu model Art Nouveau (redat pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 lei), telefonul de masă Grammont (redat pe timbrul cu valoarea nominală de 10 lei), telefonul de perete model AB 650 (redat pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei), iar pe colița dantelată este ilustrat telefonul de perete Crossley Patent (redat pe timbrul cu valoarea nominală de 32 lei).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate