Publicitate

09 august 2022

Ziua internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor

În fiecare an, pe data de 9 august este sărbătorită Ziua internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor, pentru a marca importanța conservării biodiversității.
Un obiectiv important în formarea noilor generații îl reprezintă cultivarea dragostei pentru natură și animale. Dincolo de aspectul educativ, parcurile și grădinile zoologice reprezintă, în primul rând, șansa de a salva anumite specii aflate pe cale de dispariție. Parcurile joacă un rol deosebit de important în educația de mediu. Promovarea protejării parcurilor reprezintă de fapt protejarea calității vieții și conservarea biodiversității.
Marcată anual, ziua de 9 august este dovada interesului pe care comunitatea internațională îl acordă conservării biodiversității. Vizitarea unei grădini zoologice este o experiență educațională și un mod interesant de a-ți petrece timpul liber.
Parcurile și grădinilor zoologice au fost imortalizate pe timbre emise de state precum: România, Germania, Ungaria, Bulgaria, Australia, Belgia, Polonia, Uzbechistan, Grenada, Statele Unite ale Americii, Coreea de Nord, Cehia sau fosta Cehoslovacie și Uniune Sovietică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate