Publicitate

10 august 2022

Palatul bântuit și plin de secrete

Se spune despre Palatul de la Ruginoasa că ar fi  bântuit… Aici au murit mai mulți oameni de-a lungul timpului, iar poveștile ciudate ce s-au țesut în jurul acestui loc au făcut ca mulți localnici să îl considere blestemat. Însă indiferent de spiritele ce umblă prin aceste locuri, palatul este una dintre cele mai frumoase clădiri de acest gen din județul Iași și chiar din toată Moldova iar după recenta restaurare pe care a suferit-o, locul arată exact ca în vremurile în care era locuit de Doamna Elena, soția domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Uneori este greu să separi miturile folclorice de adevărurile istorice iar palatul de la Ruginoasa este un asemenea caz. Retras în spatele unei perdele de arbori și cu o prezență discretă, această construcție a împlinit două secole de existență, timp în care, printre zidurile sale s-au perindat numeroase personalități românești.
Dacă în această vară pașii vă poartă și meleaguri moldave, merită să vă opriți preț de o clipă să vizitați și acest muzeu modern cu panouri interactive și mobilier adecvat epocii sale de glorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate