Publicitate

18 august 2022

Patru aniversări pe o singură marcă poștală

Timbrul prezentat astăzi i-a fost dedicat Federației Italiane de judo, luptă, arte marțiale și karate, și are valoare nominală „B” fiind machetat de Silvia Girlanda și Livio Toschi.
Federația Italiană de judo, luptă, arte marțiale și karate sărbătorește în 2022 patru aniversări speciale: 120 de ani de la înființare, 40 de ani de la apariție revistei „Athlon”, 30 de ani de la înființarea Centrului Olimpic din Ostia Lido (Roma) numită acum după fostul președinte Matteo Pellicone și, nu în cele din urmă, zece ani de existență a Muzeului Sportului de Luptă (care colectează, păstrează și face cunoscute amintiri interne și promovează sectorul, „susținând ferm valoarea artei și culturii” care îl caracterizează). Lunga călătorie a asociației a fost începută de Luigi Monticelli Obizzi care, la 18 ianuarie 1902, a fondat la Milano Federația Italiană de Atletism, al cărei președinte a rămas până în martie 1911. A stat la baza structurii actuale, care a modelat „ excelente manageri și campioni de primă mărime, care au câștigat nenumărate medalii și trofee pe covorașe, covorașe și platforme din întreaga lume”.
Marca poștală, încadrată în tematica „Sport”, a fost pusă în circulație pe date de 21 iunie 2022, cu nominalul „B” (la data punerii în circulație a emisiunii având valoarea de 1,10 euro, iar din 27 iunie 2022 modificându-se la 1,20 euro în urma schimbării tarifelor poștei italiene); necesar pentru trimiterea unei cărți poștale sau a unei scrisori obișnuite (aflată în prima treaptă de greutate) în interiorul țării. Este autoadeziv și a fost tipărit în trei sute de mii de exemplare paginate în coli de câte patruzeci și cinci de exemplare. Grafica redă complexul și trei perechi de sportivi angajați în lupte, judo și karate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate