Publicitate

16 august 2022

Urechile de elefant ale botanicii

Alocasia (Colocasia esculenta), cunoscută și sub numele popular de „urechea de elefant” sau „planta de mască africană” este o plantă ornamentală tropicală cu frunze mari, care este de obicei crescută ca plantă de vară în aer liber. Cu toate acestea, se dezvoltă frumos și ca o plantă în ghiveci pe care poate fi crescută în interior sau pe tersasa unei case. Este o plantă originară din Japonia, India și Malaezia. Are tulpina groasă și cărnoasă, frunzele verzi, mari, ovale și situate în vârful tulpinii.
Urechea de elefant
oferă un efect tropical îndrăzneț în aproape orice peisaj. De fapt, aceste plante sunt crescute în mod obișnuit pentru frunzișul lor mare, cu aspect tropical, care amintește de urechile de elefant (de unde și numele). Plantele de urechi de elefant pot fi folosite ca plante de fundal, învelitoare de pământ sau margini, în special în jurul iazurilor sau de-a lungul aleilor sau a incintelor terasei.
Această plantă, în țările de origine, este cultivată ca și legumă, ea consumându-se preparată. În stare proaspătă Colocasia este o plantă otrăvitoare. Dacă s-a atins sucul plantei se recomandă spălarea mânilor foarte bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate