Publicitate

23 iunie 2020

Reluarea curselor Tarom marcată marcofil

După cum bine se cunoaște starea de urgentă pricinuită de virusul COVID-19 a ținut la sol aeronavele comerciale și ale companiei Tarom. Vestea bună a sosit în data de 11 iunie 2020, odată cu modificarea şi completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 prin care s-a hotărât permiterea reluarii zborurilor către unele țări. Acest lucru nu putea rămâne nemarcat în memoria filateliștilor astfel că în data de 17 iunie 2020 la Oficiul Poștal nr. 1 Otopeni s-a aplicat complementar pe corespondența expediată în acea zi ștampila ocazională prilejuită de „Reluarea curselor externe Tarom după 95 de zile de suspendare” realizată de către Asociația Filateliștilor din Botoșani. Conform site-ului Tarom, în acea zi s-au ridicat de la sol aeronave care au pornit în curse spre Frankfurt și Amsterdam.
Dovada aplicării acestei ștampile pe corespondența expediată constă în frumoasa vedere (în ton cu evenimentele actuale) pe care am primit-o de la Mihnea Răducu, ambasador postcrossing în România, căruia îi mulțumesc. Cartea poștală ilustrată este editată de către Postcards Market și a fost francată cu timbrul de 1,90 lei din seria Fazani, reprezentând un superb fazan auriu.
Din păcate însă în Poșta Română domnește încă degringolada. După cum mi-a mărturist și Mircea, la ora la care a depus el vederea cei de la poștă nu știau cum și dacă să folosească ștampila primită. După punerea în temă despre rolul acestei ștampile, cei de la oficiul poștal au promis că vor oblitera cu ea toată corespondența din ziua respectivă. A mai primit cineva corespondența obliterată cu ștampila ocazională? Și încă un lucru ce nu l-am înțeles: știind fiind faptul că ștampilele ocazionale sunt aprobate și au putere de obliterare a corespondenței, prin natura lor ele pot înlocui ștampila de zi a oficiului poștal în perioada de valabilitate. Prin urmare, ștampila de zi nu e de prisos?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate