Publicitate

18 iunie 2020

Miniexpoziție filatelică la Reșița

În data de 18 iunie 1926 se înființa de către reprezentanții a șapte țări europene (Germania, Austria, Belgia, Franța, Olanda, Elveția și Cehoslovacia) Federația Internațională Filatelică (Fédération Internationale de Philatélie - FIP), organizația care reunește, astăzi, sub auspiciile ei, federații naționale din 96 de țări și 3 federații asociate continentale. România este membru FIP începând cu anul 1959, primită în această calitate în cadrul Congresului de la Hamburg.
Scopurile principale ale FIP sunt promovarea colecțiilor filatelice, menținerea relațiilor de prieteniei între membri, stabilirea și menținerea de relații strânse cu administrațiile comerciale și poștale filatelice, promovarea expozițiilor filatelice prin acordarea de patronaje.
Hobby-ul colecției de timbre a ocupat timp de mai bine de un secol primul loc dintre toate hobby-urile și a câștigat distincția de a fi supranumit „Regele hobby-urilor și hobby-ul regilor”.
Actualmente, președinte al Federației Filatelice Române este dl. Leonard Pașcanu, iar cel al Federației Internaționale Filatelice, dl. Bernard Beston din Australia.
În data de 18 iunie 2020, la Reșița se organizează, la Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, o miniexpoziție filatelică cu un exponat pentru a marca evenimentul constituirii FIP acum 94 de ani. De data aceasta, colecționarul reșițean Paul Vasile, deținător a numeroase premii naționale și internaționale, expune tematica „Povestea The Beatles”. Miniexpoziția poate fi vizitată prin programare la telefonul 0255 22 00 81.
Erwin Josef Țigla

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate