Publicitate

28 iunie 2020

Povești și timbre: Povestea lupului năzdrăvan şi a Ilenei Cosânzeana

Trebuie să recunosc că în momentul în care am întâlnit pentru prima dată această marcă poștală nu aveam cunoștință de această poveste. Pur și simplu nu-mi aduceam aminte să fi citit vreodată Povestea lupului năzdrăvan şi a Ilenei Cosânzeana.
Basmul a fost publicat pentru prima oară în urmă cu 124 ani în lucrarea scrisă de către Alexandru Vasiliu și I.C. Fundescu. Ea a fost republicată pe data de 8.11.2010. Am mai regăsit povestea și în cartea coordonată de profesorul Doina Macarie, de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” şi a doctorandului Tiberiu Irimia, intitulată „Poveşti fermecate” apărută în 2010.
Pe scurt, Povestea lupului năzdrăvan şi a Ilenei Cosânzeana, vorbeşte despre cei doisprezece hoţi care se sperie de lup şi fug atât cât numai după doisprezece ani se vor întâlni iar.
Timbrul care ne aduce aminte de această frumoasă poveste (e drept, mai puțin cunoscută - pe nedrept) are valoarea nominală de 325 lei (CMPR #5150, Michel #RO 4972, Yvert et Tellier #RO 4151, Stanley Gibbons #RO 5606) și este cap de serie al emisiunii „Basme populare românești” (LP #1339) apărută în 1994. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate