Publicitate

05 iunie 2020

Uite timbrul, nu e timbrul!

Simularea uniei cărți  maxime realizată de domnul Valentin Golea
(sursa: blogul Maximafilie Alexandru Antonache).
Lovitură grea dată ieri filateliștilor de pretutindeni. Anunțată cu surle și trâmbițe încă de la mijlocul lunii mai, emisiunea filatelică Centenarul Tratatului de la Trianon (prezentată într-un comunicat de presă pe site-ul Romfilatelia în data de 28 mai 2020 - de unde am preluat informația) nu a mai ajuns să fie emisă. Chiar dacă aceasta era așteptată cu vădit interes de multă lume. De ce? Pentru că „Romfilatelia își rezervă dreptul de a redimensiona programul emisiunilor de mărci poștale, comunicând în timp util orice modificare” explică sec într-un comunicat de presă, postat pe propriul site, compania care să încăpățânează să ucidă filatelia din România. Toate celelalte informații legate despre această emisiune au dispărut subit de pe site-ul cu pricina. Prietenii știu de ce!
Tind să cred că decizia înlăturării emisiunii nu a fost una cu premeditare, ci a venit ca o lovitură de ciocan în pragul lansării. Au fost făcute machete, au fost aprobate, au fost tipărite timbre și realizate efecte filatelice. Nu cred că nu s-au făcut toate acestea! Cine a apucat să vadă comunicatul de presă original, le-a văzut. Cei inspirați și-au salvat și imaginile dorite. Ce s-a întâmplat însă cu ele? Tind să cred că nu au ajuns la ghilotină și nici nu au fost distruse. Cum bine anticipa cineva de pe un grup dedicat filateliștilor de pe o rețea de socializare, parcă le vedem cum „răsar” peste un timp pe diverse „portaluri de vânzare online din străinătate”. Tot ieri și portalul ActiveNews a publicat un amplu material pe această temă semnat de către Andrei Nicolae, pe care vă invit să-l citiți.
Și pentru a pune capac la toate, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, Romfilatelia a modificat și publicat pe site-ul propriu noul program editorial pentru luna iunie. Îl reproduc în cele ce urmează înainte de a apuca să-l modifice din nou (în paralel cu varianta propusă în luna mai).

Planul editorial al Romfilatelia propus la jumătatea lunii mai 2020

Planul editorial al Romfilatelia propus la 4 iunie 2020
După cum se poate observa, uite timbrul, nu e timbrul! Așa cum s-au întâmplat și cu emisiunile Salvați Copiii România, 30 de ani de la înființare și BNR, 140 de ani de la înființare care ar fi trebuit să apară în luna aprilie, ori Trandafiri sau Animale tip leopard așteptate pentru luna mai. Dacă vă mai aduceți aminte, la începutul anului pentru luna iunie ne erau propuse cinci emisiuni. Acum au rămas doar patru. Campionatul European de Fotbal. Euro 2020 a fost luat de Covid-19. Nu cred că va mai apărea. Tratatul de la Trianon a fost ucis în fașă. Am scris despre asta la începutul editorialului, nu mă mai repet. Sigur vor mai scrie și alții și nu puțin. Flori melifere cred că-și schimbă numele în Flori protejate din România, iar Mihai Eminescu, poet al credinței neamului este o emisiune nouă care nu figura în planul inițial. Care va fi însă soarta următoarelor emisiuni filatelice românești, vom trăi și vom vedea!

2 comentarii:

  1. cred ca trebuia sa introduceti macar un cometariu de unde aveti imaginea cu simularea de maxima

    RăspundețiȘtergere

Publicitate

Persoane interesate