Publicitate

19 iunie 2020

Ziua mondială a plimbărilor

Astăzi este Ziua Mondială a Plimbărilor. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre plimbări.
Mersul la pas alert reduce cantitatea de grăsime din corp, scade tensiunea arterială.
Cea mai lungă plimbare în jurul lumii a fost realizată de Jean Beliveau, un fost vânzător de reclame luminoase. El a mers 75.000 de kilometri, în 64 de ţări. I-a luat 11 ani să facă această plimbare.
Un studiu realizat în 2012 la Universitatea Harvard a demonstrat că mergând între o oră și trei ore pe săptămână, riscul dezvoltării cancerului uterin este redus cu 19%. Cercetarea este cu atât mai relevantă cu cât efectele mersului pe jos au fost studiate timp de două decenii, pe un eșantion de 73.600 de persoane.
Având în vedere că circumferinţa Pământului este de aproximativ 40.233 de kilometri, iar o persoană merge cu o viteză medie de 5 km pe oră, ar dura 347 de rile pentru a face înconjurul lumii, dacă ar merge non-stop.
Pentru a arde 540 de calorii, echivalentul unui Big Mac, trebuie să mergi o oră şi 43 de minute. Specialiştii recomandă să mergem 6000 de paşi pe zi, pentru a ne îmbunătăţi sănătatea şi 10.000 de paşi pe zi pentru a slăbi.
Mersul pe jos este una din cele mai bune modalități de a combate stresul și obiceiurile alimentare asociate. Se recomandă să meditezi, să dormi bine și să faci cel puțin acei 10000 de pași în fiecare zi. Plimbările lungi declanșează secreția de endorfine, diminuând în același timp nivelul cortizolului din organism.
Un om arde la fel de multe calorii atunci când merge ca atunci când aleargă. Alergatul doar te ajută să ajungi mai devreme la destinaţie.
Mersul la pas alert, în 15 minute, pe o distanţă de 1 km şi jumătate, arde la fel de multe calorii dacă ai alerga, pe aceeaşi distanţă, în 8 minute şi jumătate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate