Publicitate

12 aprilie 2023

Limbajul florilor

Începând cu 18 ianuarie 2023, cărțile poștale și scrisorile expediate în Finlanda au putut fi francate cu timbre poștale impresionante, cu aranjamente florale care seamănă cu picturile olandeze de natură moartă din secolul al XVII-lea. Timbrele au fost concepute de artista Kreetta Järvenpää, care este cunoscută pentru lucrările ei de artă florale abundente în imagini de fundal, reclame, cărți poștale și picturi.
În lucrările ei de flori, artista folosește flori cultivate în Finlanda ori de câte ori este posibil. Pentru mărcile poștale din această emisiune au fost alese ranunele și lalele persane. „Am vrut să fac imaginile de timbre poștale aerisite și în același timp pline. Nu este cea mai ușoară idee, dar foarte plină de satisfacții când le-am terminat.”, mărturisea artista cu prilejul lănsării emisiunii filatelice.
Designul grafic al timbrelor a fost definitivat de Ilkka Kärkkäinen. Seria „Limbajul florilor” este paginată în coli de câte 10 timbre care conțin cinci perechi de mărci poștale dispuse se-tenant, pentru corespondența internă, cu indicator fără valoare nominală, echivalentul a 2,10 euro la data punerii în circulație a emisiunii. (Sursa: WOPA+)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate