Publicitate

14 aprilie 2023

Anul Katherine Mansfield în Noua Zeelandă

Kathleen Mansfield Murry (14 octombrie 1888 - 9 ianuarie 1923) a fost nuvelistă și poetă neozeelandeză de limbă engleză, care a scris sub pseudonimul Katherine Mansfield. Ea rămâne amintită în istoria literaturii pentru proza ei distinctă și viața aventuroasă.
Perioada pe care Katherine a petrecut-o la Wellington a avut o influență semnificativă asupra multor povești ale ei. Timbrele puse în circulație pe 1 februarie 2023 celebrează moștenirea scriitorului, munca ei și legăturile ei cu Noua Zeelandă. Creat cu sprijinul Casei și grădinii Katherine Mansfield și al Bibliotecii Alexander Turnbull din Wellington, fiecare timbru include un citat, o fotografie a lui Mansfield într-o etapă diferită a vieții ei și un element semnificativ pe fundal. Machetatorul Caitlin McArthur și-a dorit ca împreună, aceste elemente, să comemoreze în mod unic viața și moștenirea scriitoarei.
Mărcile poștale au dimensiunea de 35 x 46 mm, dantelura de 14¾ x 15 unități și valorile nominale de 1,70, 3,00, 3,80 & 4,30 dolari neozeelandezi. Au fost paginate sub formă de blocuri (150 x 90 mm), iar emisiunea este însoțită de două FDC-uri și un pachet de prezentare. (Surse: Wikipedia, Wopa+ și Colnect)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate