Publicitate

05 aprilie 2023

300 de ani de la nașterea cartografului austriac Peter Anich

Peter Anich a fost un geodez, cartograf și astronom austriac, născut pe 5 aprilie 1723 în localitatea Telfes, din Tirolul de Nord, care este acum parte din Austria. El este cel mai bine cunoscut pentru lucrarea sa de pionierat în cartografierea regiunii Tirolului din Austria, precum și pentru descoperirea sa a metodei de a măsura altitudinea cu ajutorul unui barometru.
Anich a lucrat ca geodez și cartograf timp de mai bine de treizeci de ani și a cartografiat cu precizie întreaga regiune a Tirolului. În 1770, împreună cu fiul său, a publicat o hartă a Tirolului, care a fost considerată o realizare remarcabilă în epocă.
De asemenea, Anich a făcut progrese semnificative în astronomie, dezvoltând propriile sale instrumente de observație și observând constelațiile și planetele cu o precizie remarcabilă pentru epocă. În 1776, el a publicat o carte intitulată „Tabulae Bergenses”, care a conținut o hartă precisă a constelațiilor văzute din Tirolul de Nord și a avut un mare impact asupra studiului astronomiei la nivel regional și internațional.
Astăzi, Anich este considerat unul dintre cei mai importanți geodezi și astronomi ai Tirolului și este recunoscut în mod special pentru contribuțiile sale la cartografierea și astronomia regiunii. Orașul Telfes, locul nașterii sale, găzduiește acum un muzeu dedicat vieții și operei sale.
Cu prilejul aniversării a trei secole de la nașterea sa, Poșta Austriei i-a dedicat o marcă poștală (34,5 x 42 mm) cu valoarea nominală de 2,30 euro, care a fost pusă în circulație pe data de 25 februarie 2023. Timbrul a fost machetat de către Theresa Radlingmaier și a avut un tiraj de 120.000 exemplare fiind paginat în coli de câte 50 de bucăți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate