Publicitate

25 aprilie 2023

Artă stradală din din Lugo

Lucrarea stradală realizată de Diego Anido în Lugo a fost premiată de platforma specializată „Street art cities” ca fiind cea mai bună realizare din 2021, obținând peste șaizeci de mii de voturi. A doua recunoaștere a operei a venit sub forma unei mărci poștale din Spania, pusă în vânzare pe data de 23 februarie 2023. Timbrul are dimensiunea de 41 x 57,75 mm, dantelura de 13¾ x 13¼ unități, valoarea nominală de 1,75 euro și un tiraj de 124.000 exemplare.
Opera reprezintă figura lui Giulio Cesare, fiind o evocare a trecutului roman al orașului.
Giulio Cesare (100 î.Hr. - 44 î.Hr.) a fost un general, politician și istoric roman, care a jucat un rol important în transformarea Republicii Romane în Imperiul Roman. Acesta a fost unul dintre cei mai importanți lideri militari din istoria Romei, cunoscut pentru campaniile sale din Galia și Britania, precum și pentru lupta sa cu rivalul său politic, Pompei cel Mare. Giulio Cesare a fost și un mare reformator, încercând să modernizeze Republica Romană și să ofere o mai mare putere și oportunitate cetățenilor romani. El a fost asasinat în anul 44 î.Hr., în urma unei conspirații politice.
Realizată în timpul evenimentului „Arde lucus 2021” și al festivalului de modă „Urban cores”, lucrarea evocată pe marca poștală spaniolă face parte din proiectul „Núcleos urbanos”, care își propune să îmbunătățească clădirile și spațiile publice.
Portretul personajului este prezentat în tonuri de gri și a devenit rapid un simbol, o nouă atracție și o oprire obligatorie pentru turiști, fiind amplasat pe o clădire înaltă de douăzeci de metri. Realizarea operei a necesitat aproape șaizeci de ore de muncă, cu respectarea mediului în fiecare moment al execuției, având în vedere că locul se află foarte aproape de zidurile romane care înconjoară orașul, acestea fiind de departe cele mai complete și bine păstrate din lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate