Publicitate

21 aprilie 2023

Dezvoltând tineri responsabili și valoroși: Cercetașii României

FDC-ul emisiunii (sursa: Romfilatelia).
Cercetașii României este o organizație de tineret fondată în 1913 (înființată oficial la data de 12 mai 1914), care își propune să dezvolte în copii și tineri atitudini și comportamente responsabile, civice și sănătoase. Cercetașii promovează valorile morale și spirituale, precum și cunoașterea naturii, a culturii și a istoriei României.
Membrii Cercetașilor României sunt împărțiți în diferite categorii de vârstă, de la 6 la 26 de ani, și participă la activități care includ camping, hiking, orientare în natură, activități sportive, activități culturale și sociale, precum și acțiuni de voluntariat și caritabile.
Cercetașii României sunt parte a mișcării mondiale de cercetași, care a fost fondată de Robert Baden-Powell la începutul secolului al XX-lea. Organizația promovează o serie de principii și valori, cum ar fi onoarea, loialitatea, respectul pentru natură, responsabilitatea și spiritul de echipă.
Cercetașii României este o organizație independentă și apolitică, care este recunoscută și susținută de statul român.
Cu ocazia aniversării a 110 ani de la înființarea primelor patrule de cercetași în vara anului 1913 de către câțiva elevi de la Liceul „Gheorghe Lazăr” din București, care au experimentat cercetășia în Munții Bucegi, Romfilatelia a lansat o nouă emisiune de mărci poștale intitulată „Cercetașii României” (LP #2414) în data de 20 aprilie 2023. Această emisiune este alcătuită din două mărci poștale de dimensiunea 42 x 27 mm și cu valorile nominale de 2,90 lei și 11 lei, un plic prima zi (161 de exemplare) și un set de două cărți poștale maxime (151 de seturi) pentru iubitorii de maximafilie. Emisiunea de mărci poștale a fost machetată de către George Ursachi, iar tirajul a fost de 23.632 timbre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate