Publicitate

02 mai 2022

Hubert și Barbo

Poșta Belgiei propune pentru emisiunea EUROPA din acest an, în tema „Povești și mituri” doi eroi de legendă: Hubert și Barbo. Ei sunt redați pe cele două timbre ale blocului-coliță care va fi pus în circulație pe data de 13 iunie 2022. Kris Maes este cel care semnează macheta emisiunii, el fiind unul dintre colaboratorii mai vechi ai Belgia Post.

Hubert de Liège a fost un sfânt creștin care a devenit primul episcop de Liège în 708 d.Hr. El este sfântul patron al vânătorilor, matematicienilor, opticilor și metalurgilor, și este cunoscut drept „Apostolul Ardenilor”. Hubert a fost larg venerat în Evul Mediu. Iconografia legendei sale se leagă de legenda martirului Sfântul Eustațiu.
Silvio Brabone (Silvius Brabo în latină) este legendarul soldat roman care a ucis gigantul Druon Antigoon în Anvers. Druon Antigoon a cerut taxe mari pentru acordarea dreptului de trecere pe porțiunea râului Schelde pe care o ocupa, iar celor care au refuzat i-a tăiat mâna. Legionarul Brabone la ucis pe uriaș, tăindu-i mâna și aruncând-o în râu. Legenda este legată de o etimologie populară a numelui orașului Anvers, „Antwerpen” în olandeză, care seamănă imperfect cu o expresie (hand werpen) care înseamnă „a arunca mâna”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate