Publicitate

04 mai 2022

Maria Tănase - o legendă adevărată

În urma colaborării dintre Muzeul Olteniei - Secția de Etnografie și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, expoziția itinerantă „Maria Tănase - o legendă adevărată” a ajuns pe meleaguri maramureșene și va fi vernisată joi, 5 mai 2022, de la ora 15:00, în Clădirea Pavilionară. Expoziția își propune să surprindă ipostaze din viaţa, preocupările culturale, umane şi sociale ale Mariei Tănase, ce transpar din piesele de port popular deținute în cadrul Colecției Maria Tănase, documente, fotografii, scrisori, tablouri și alte obiecte personale.
În cadrul expoziției temporare vor putea fi admirate piese de valoare din colecția personală a artistei Maria Tănase, pe care, „Indiferent unde o ascultăm... ea înseamnă România, pentru că a reușit să ducă acel tip de valoare autentică. Maria Tănase a fost un mesager, a fost o MĂIASTRĂ. Ea a fost trup și suflet. În sine era un patrimoniu.” (Doina Ișfănoni)
La vernisaj va fi prezentă și Maria - Casandra Hauși, o băimăreanca zămislită, crescută și educată într-o familie de artiști. Ea câștigat în anul 2009 Marele Premiu și Trofeul Festivalului „Maria Tănase”. 

Expoziția poate fi vizitată până în luna iulie 2022, de marți până duminică între orele 10:00-17:30, ne-a informat muzeograful Gabriela Filip.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate