Publicitate

20 ianuarie 2023

Artă stradală în Groenlanda

Despre tematica artei stradale, foarte la modă în ultima vreme în sfera filatelică, am mai scris în paginile blogului nostru. De data aceasta am să mă opresc la o frumoasă emisiunie, pusă în circulație pe data de 11 noiembrie 2022, și care este compusă din trei timbre. Acest set este a doua parte a seriei „Street Art in Groenlanda” și conține trei teme abordate foarte diferit. Fiecare marcă poștală înfățișează o operă de artă stradală care este expusă public în Groenlanda.
Primul timbru, cu valoarea nominală de 10 koroane, înfățișează opera de artă „Three Sisters”, realizată de Cheeky aka Sacha Malinsky, în Sisimiut. Lucrarea arată trei surori ținându-se de mână și reprezintă cele trei teritorii arctice Groenlanda, Canada și Alaska. Prin faptul că personajele se țin de mână artista a dorit să amintească provitorului rădăcinile comune pe care cele trei teritorii le împărtășesc.
Cel de-al doilea timbru al setului, cu valoarea nominală de 25 koroane, este proiectat de artista Hollie Kielsen și înfățișează o femeie, al cărei păr se transformă în cozi de balenă. Opera de artă este vizibilă pe o clădire din Qaqortoq și este inspirată din mitul despre o femeie care se îndrăgostește de o balenă, așa că simbolismul este clar în opera de artă.
În cele din urmă, cel de-al treilea timbru, cu valoarea nominală de 27 koroane, arată o balenă cu cocoașă care este pictată pe partea laterală a unei clădiri din Qaqortoq. Opera de artă se numește „Inuusut”, care poate fi tradusă ca „mijloace de trai”. Reprezentarea balenei este o recunoaștere a rolului neprețuit pe care balenele l-au jucat în traiul localnicilor timp de generații.
Setul de timbre este însoțit și de un FDC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate