Publicitate

19 ianuarie 2023

Coreea de Sud și „Anul iepurelui”

Printre țările care au anunțat deja „Anul iepurelui” (care va începe pe 22 ianuarie) se numără Coreea de Sud, care pe 1 decembrie 2022 a lansat o emisiune filatelică compusă din două timbre, machetată de Shin Jae-yong, fiecare cu o valoare nominală de 430 de woni. Imaginile mărcilor arată pe un fundal înzăpezit, pe unul dintre timbre, o rozătoare care ține un morcov uriaș între labe, iar pe celalalt o familie de iepuri care ar putea fi interpretați drept mama și copilul.
Iepurele este considerat un animal care simbolizează înțelepciunea deoarece este un animal amabil și viclean. Un alt simbol atribuit lui o reprezintă și fertilitatea, ceea ce înseamnă abundență. Cu ochi mari rotunzi și urechi alungite, are un aspect adorabil și familiar. Din acest motiv nu întâmplător apare adesea în basme, versuri și povești populare.
Emisiunea a fost paginată în minicoli de patru timbre (două serii) și coli de câte 16 mărci poștale (opt serii). Am sentimentul că în zilele care urmează vom mai avea parte de noi emisiuni filatelice dedicate noului an asiatic care stă să înceapă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate