Publicitate

23 ianuarie 2023

Filmul groenlandez

Administrația poștală din Groenlanda a acordat, în ultima vreme, un interes deosebit pentru filmul groenlandez, dedicând mai multe mărci poștale acestei teme. Astăzi vă prezint cea de a treia parte a unei serii dedicate posterelor cinematografice, pusă în circulație pe data de 11 noiembrie 2022. Cele două timbre înfățișează fiecare câte un afiș de film, la fel ca și cele patru mărci poștale anterioare din serie.
Primul timbru, cu valoarea nominală de 10 koroane, înfățișează afișul filmului „Nuummioq”, care înseamnă „o persoană din Nuuk”. Filmul spune povestea unui tânăr din Nuuk care se confruntă cu circumstanțe foarte dificile și care trebuie să facă niște alegeri drastice cu privire la viitorul său.
Cel de-al doilea timbru, cu valoarea nominală de 14,50 koroane, reproduce posterul din filmul „Inuk”, unde îl urmăm pe băiatul Inuk, în timp ce se luptă cu nedreptatea vieții, iar mai târziu, când îl întâlnește pe vânătorul de urs polar Ikuma, care îl ia pe băiat și îl antrenează și îl învață, împărtășind înțelepciunea lui din viața sa lungă.
Ambele filme sunt unele dintre cele mai premiate filme groenlandeze și sunt perfecte pentru această a treia parte a seriei. Vă recomand și eu să le urmăriți. Vizionare plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate